GAA_logo.png

Stichting Vrienden

 

 

De Stichting Vrienden van het Grafisch Atelier Alkmaar is opgericht in 1983. Doel is het ondersteunen van grafiek in de breedst mogelijke zin. Onderdeel hiervan is het instandhouden van het atelier als werkplaats en expositieruimte met gemiddeld 6 tentoonstellingen per jaar. Het atelier heeft professionele beheerders.
 

De Stichting Vrienden werft (dikke) Vrienden. Dankzij de Vrienden van het Grafisch Atelier komen er jaarlijks donaties binnen. Deze donaties maken activiteiten mogelijk, zoals manifestaties, exposities en andere activiteiten waarvoor het bestuur zich inzet. Voor meer informatie over De Vrienden van het Grafisch atelier klikt u hier. Of navigeer naar de pagina met de knop 'Meer informatie'.

Het Jos van Amsterdam Fonds

 

 

De stichting is opgericht op 11 november 2019 ter nagedachtenis aan graficus/beeldend kunstenaar Jos van Amsterdam (1939-2018). Jos leefde, woonde en werkte tot zijn overlijden in Alkmaar. Hij was nauw verbonden aan het Grafisch Atelier Alkmaar (GAA), Doelenstraat 23, 1811 KX  Alkmaar. Het merendeel van zijn grafisch werk heeft hij in het GAA gemaakt. Voor zijn bijdrage aan de beeldende kunst in Alkmaar ontving hij in 2017 het ere-insigne van de stad Alkmaar.

 

Doel van de stichting is het bevorderen en in stand houden van de grafische kunsten en daarvoor alles te doen wat daaraan bijdraagt. Centraal hierbij staat het toekennen van de Ysbrand Grafiekprijs aan de maker van een daartoe geselecteerd werk. Beoogd wordt daarmee om grafiek bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

Aanmeldingen voor de Ysbrand Grafiekprijs 2020 kan nog tot en met 15 april 2020.

 

Voor meer informatie over het Jos van Amsterdam Fonds en de Ysbrand Grafiekprijs klikt u hier, of navigeer naar de pagina via de knop 'meer informatie'.