top of page

DichtDruk

Acht dichters en acht grafici uit de regio zijn uitgenodigd om mee te doen met dit bijzondere project. Zij bevinden zich in allerlei stadia van hun kunstenaarschap, ontwikkeling, kunnen en leeftijd. De dichters en grafici zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor er acht duo's zijn ontstaan. Twee jaar lang presenteert ieder kwartaal één duo hun werk, in de vorm van een gedicht en een prent in een speciale omslag.

De duo's bepalen zelf hun thema, bron of onderwerp. Deze uiteindelijk acht uitgaven passen in een speciaal ontworpen portfolio.

 

De eerste presentatie vond plaats in 2018 in de Grote Kerk van Alkmaar, (Piet Lont en Joris Miedema) daarna waren er presentaties tijdens Reuring, project van Alja Spaan in Grand Café Koekenbier. Nr. 2 werd in oktober 2018 gepresenteerd, dat was de uitgave van Inge Bak samen met Nicola Kloosterman.
 

Deelnemers in 2019 waren: Elly Stolwijk & Jules Kockelkoren, Elly de Waard & Nikkie Wester, Elbert Gonggrijp & Gerben Hermanus, Demi Baltus & Mirjam Oosterbaan. In 2020 volgden de laatste edities, nr. 7 de samenwerking tussen Martin Witgaard en Charlotte Samuels en nr. 8 het gedicht van Alja Spaan met de prent van Niels Zwirs. De laatste 2 presentaties hebben plaats gevonden in 2020 in de Bibliotheek Kennemerwaard op het Canadaplein.

De verschillende uitgaves zijn los te koop voor € 40,- de hele serie kost € 250,-.
Het project is een initiatief van ‘De drie musketiers’ van DichtDruk: Grafisch Atelier Alkmaar, Reuring en Bibliotheek Kennemerwaard. 

 

bottom of page