top of page

WIRWAR

toont liefde voor grafiek!
Eerbetoon aan Rolluf van Laar
20 januari t/m 28 februari

De Vrienden van het Grafisch Atelier Alkmaar (GAA) eren Rolluf van Laar met een tentoonstelling. Rolluf heeft het GAA vanaf 1975 samen met Jos van Amsterdam opgezet en is veertig jaar, tot en met 2015, actief betrokken geweest bij het GAA. Hij was niet alleen kunstenaar maar ook beheerder, bestuurder en gangmaker en heeft het kunstleven in Alkmaar en daarbuiten verrijkt met zijn werk. Alle reden dus voor een eerbetoon aan de jarenlange verdiensten van Rolluf in de vorm van een expositie.

Rolluf wilde iedereen die op dit moment verbonden is aan het GAA betrekken bij deze expositie. Daarom heeft hij ervoor gekozen om grafici op te roepen om een werk te maken dat hun liefde voor grafiek toont. Om iedereen alle ruimte te bieden voor het maken van een prent voor deze expositie, besloten we dat het thema ‘WirWar’ zou worden. Elke kunstenaar was geheel vrij om hier in welke grafische techniek dan ook zijn of haar eigen invulling aan te geven.

In een gesprek met Rolluf vertelde hij dat er een citaat is van avant-garde componist John Cage die het concept van de aanstaande expositie mooi weergeeft:

 

          I have nothing to say
          And I am saying it
          And that is poetry

          (John Cage)

Ik heb niets te zeggen. En ik zeg het. En dat is poëzie. 

De expositie brengt alle generaties die in het GAA hebben gewerkt of nog werken samen. Er doen meer dan dertig kunstenaars mee en de leeftijden lopen uiteen van in de twintig tot achter in de zeventig.

We nodigen alle vrienden van het GAA van harte uit om deze speciale en veelzijdige expositie te komen bewonderen en Rolluf van Laar beter te leren kennen.

Gedurende 2022 hebben de volgende kunstenaars een prent gemaakt voor deze expositie:

Harry Agema, Frans Baake, Michiel Bakkum, Renée Blom, Zena Rae Borst, Christian Bressler, Jenna Breed, Alper Demir, Femke Diertens, Jacqueline Dombrovski, Joëlle Erkamp, Petra Fenijn, Lisa Goossens, Reni van der Gragt, Gerben Hermanus, Tineke Hoogendam, Yoeri Horvát, Andrea Kapoor van Velzen, Olga van der Klooster, Sanne Kloppenburg, Calvin Kooiman, Frits de Laat, Susana Mulas Lastra, Madeleine Leddy, Margreet Ligthart, Rosina Loocks, Keith Montgomery, Mario Passamani, Ankie Postma, Martin Schulze, Uschi Schuster, Iris Smit, Annemarie Timmer, Barry Timmer, Marja Vleugel, Cora Vries, Jasmijn Wester

bottom of page