top of page

Oproep Ysbrand Grafiekprijs 2024!


Het Jos van Amsterdam Fonds nodigt alle grafici in Nederland uit om mee te dingen naar de derde editie van de Ysbrand Grafiekprijs. 

Hoofddoel van het Fonds is het bevorderen en in stand houden van de grafische kunsten in de geest van de naamgever van het Fonds, de beeldend kunstenaar/graficus Jos van Amsterdam (1939-2018).


Uw aanmelding voor deelname zien wij graag, uiterlijk 15 april 2024, tegemoet op info@grafischatelieralkmaar.nl onder vermelding van Ysbrand Grafiekprijs. 


Het moet gaan om recent en vrij werk (2022 - heden) dat getuigt van vakmanschap, het openstaan voor het experiment binnen de traditionele grafische technieken en het willen delen van kennis.


Op grond van de ontvangen aanmeldingen vindt een eerste selectie plaats, waarna een aantal kunstenaars wordt uitgenodigd om prenten te presenteren.


Een jury beoordeelt en waardeert het ingezonden werk en bekroont een winnaar. De waardering bestaat onder meer uit een geldbedrag en de uitnodiging om de jaarlijkse Vriendenprent van het Grafisch Atelier Alkmaar te maken.

De uitreiking van de 3e Ysbrand Grafiekprijs zal plaatsvinden in het najaar van 2024

Vragen over de Ysbrand Grafiekprijs kunt u stellen aan Marja Vleugel, beheerder van het Grafisch Atelier Alkmaar, 072-5128075.


U vindt alle voorwaarden in overige informatie voor deelname aan de Ysbrand grafiekprijs op grafischatelieralkmaar.nl/oproep


Het bestuur van de Stichting Het Jos van Amsterdam Fonds.


105 weergaven

Comments


bottom of page