top of page

Nieuwe Beheerder

Na twee jaar bij het Grafisch Atelier neemt Alper helaas afscheid als beheerder, maar hij heeft ons beloofd dat hij niet uit ons leven zal verdwijnen! Ik ben Danika Kersten, en sinds begin maart ben ik door Alper en Marja ingewerkt als nieuwe beheerder. Vanaf vandaag, 20 maart, ben ik zelfstandig aan het werk.


Ik ben geboren en getogen in Alkmaar, maar ben in 2013 naar Gent verhuisd om daar Grafisch Ontwerp te studeren. In 2018 heb ik daar mijn master behaald met een beeldverhaal gemaakt van houtsnedes. Direct naar mijn afstuderen heb ik een zomercursus grafiek aan de Klassieke Academie in Groningen gevolgd, waar ik van Siemen Dijkstra heb geleerd reductiehoutsneden te maken, en van Reinder Homan een opfrisser etsen heb gekregen.

In april 2020 zou ik naar Japan gaan voor een residentie waarbij ik mokuhanga zou leren, maar dat werd uiteraard door omstandigheden uitgesteld, dus in plaats daarvan heb ik me aangesloten bij het GAA. In 2021 heb ik op verzoek van Marja de Koppermaandagprent gemaakt, die begin 2022 werd gepresenteerd.


In september 2022 kon ik eindelijk naar Japan, en daar heb ik dus een mokuhanga training van Mi-LAB gevolgd in Kawaguchiko. Dat was een enorm waardevolle ervaring natuurlijk, en ik heb er zoveel van geleerd!


En nu ben ik hier! Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen, en zie ernaar uit om nog meer over de grafische wereld te leren. Sinds 2017 heb ik mij dus voornamelijk verdiept in houtsneden, maar ik hou ook van etsen en heb recent van Alper zeefdrukken geleerd. Hopelijk krijg ik in de loop van het jaar ook meer verstand van lithografie en andere technieken, zodat ik de liefde voor al deze prachtige en unieke ambachten kan verspreiden.88 weergaven

Commentaires


bottom of page