top of page

Nieuwe beheerder

Ik ben Alper (1978, Izmir/Turkije), de nieuwe beheerder van het Grafisch Atelier Alkmaar. Februari 2021 begin ik met werken naast mijn collega Marja. Ik heb heel veel zin om nieuwe projecten te ontwikkelen voor deze mooie plek en om iedereen die komt drukken te ondersteunen. Ik heb vijf jaar schilderkunst gestudeerd aan de kunstacademie in Izmir (Turkije) en daarna vier jaar Beeldende Kunst aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Twee jaar geleden ben ik met mijn gezin naar Alkmaar verhuisd, waar we heel gelukkig zijn.Mijn eerste doel is het renoveren van het GAA. Op het moment is er een bedrijf bezig om de benedenverdieping op te knappen. Dit geeft het GAA de kans om opnieuw na te denken over de inrichting, vormgeving, organisatie en functionaliteit van de ruimte. Iedere dag opnieuw word ik verrast door de geschiedenis van het atelier. Gelukkig heb ik mijn collega Marja naast mij die al jaren in het GAA werkt en me helpt om de hele geschiedenis van het atelier te ontdekken en begrijpen. Helaas heb ik niet de kans gehad om Jos van Amsterdam te ontmoeten, maar zijn persoon zie ik in alle hoeken van het atelier terug: van de specifieke plaatsing van machines tot de richting van de nerven in de poten van een tafel die hij maakte. Het is mooi om hem zo via een gebouw te leren kennen. Hij geeft me zoveel lessen zonder dat hij aanwezig is.

Natuurlijk hoor ik ook vaak andere namen vallen - Sarai, Mario, Jan, Rolluf en meer - allemaal mensen die veel voor het GAA hebben betekend. Iedereen heeft op zijn of haar eigen manier zijn stempel op het atelier gezet. Ik hoop dat ik op een eervolle manier kan voortbouwen op het werk dat zij al hebben verzet.


Naast het optimaliseren van de ruimte van het GAA, zou ik een groot interactief netwerk van bestuurders, beheerders, vrijwilligers, bezoekers van het GAA en de culturele zusterorganisaties in Alkmaar en omgeving willen ontwikkelen. Hopelijk is de ongelooflijk moeilijke coronaperiode snel achter de rug en kunnen we vol goede moed aan de slag om het GAA nog mooier te maken dan het nu al is. Ik zou het geweldig vinden als alle vrienden van het GAA, alle kunstenaars en iedereen die op welke manier dan ook met het atelier verbonden is, mij zouden kunnen helpen om een actieve gemeenschap in Alkmaar te vormen. Ik zie er ontzettend naar uit om iedereen weer te kunnen verwelkomen in het atelier!370 weergaven

Comments


bottom of page