top of page

Hagar Schuringa in het GAA



Van 18 april t/m 28 mei kunt u het werk van Hagar Schuringa zien bij ons in het Grafisch Atelier! Zij won in 2023 de Marija Ilić Grafiekprijs voor jongeren. U bent van harte welkom bij de opening op zondag 21 april om 16u, met muziek van Jim Ligthart!


Hagar Schuringa (1996) studeerde Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie. Deconstructie en fragmentatie zijn kenmerkend voor haar werk, waarin ze veelal vragen opwerpt over de relatie tussen mens en landschap.

Aan de hand van found-footage en eigen documentatie brengt ze heden en verleden samen en maakt ze de beweging en de klimaatverandering in diverse landschappen zichtbaar. Haar zeefdrukken, linosnedes en monotypes zijn doorgaans gebaseerd op beeldmateriaal uit de jaren vijftig van de Mont Blanc.

Deze zomer zal ze naar de Mont Blanc afreizen om de veranderingen die de afgelopen zeventig jaar in het gebied plaatsvonden vast te leggen. Vorig jaar nam Hagar Schuringa deel aan de residentie van het Frans Masereel Centrum (BE) en verbleef ze in KH Messen, een residentie in Noorwegen.

Haar werk was afgelopen jaar onder andere te zien bij galerie Caroline O'Breen, Unfair en de Vishal.

Hagar was één van drie kunstenaars die geselecteerd werd voor de Marija Ilić Grafiekprijs en werd uiteindelijk gekozen als winnaar. De andere twee genomineerden waren Zena-Rae Borst en Barry Timmer. Zij gaan samen in het najaar van 2024 exposeren in het GAA.

De prijs werd op zondag 15 oktober 2023 aan Hagar uitgereikt in het GAA. Dat gebeurde tijdens de opening van de tentoonstelling met werken van Marija Ilić. Hagar heeft nu de gelegenheid om haar werk te presenteren in het GAA.

Hagar Schuringa met haar prijs.


Jim Ligthart

‘projekt TRANSCEDENT is Jim Ligthart, a one man act, creating sounds of evolving harmonies of drones and resonances, low frequency rumbles and machine noises’.

'projekt TRANSCEDENT schildert met geluid de meest waanzinnige vergezichten van de geest. Dark ambient voor liefhebbers van vervallen fabriekshallen en eindeloze tunnels en gangen vol roestige ziekenhuisbedden. Met de duvel op je hielen en een engeltje op je schouders de onvoleindigheid voorbij.'

4 weergaven
bottom of page