top of page

Hagar Schuringa

Van 18 april t/m 28 mei kunt u het werk van Hagar Schuringa zien bij ons in het Grafisch Atelier! Zij won in 2023 de Marija Ilić Grafiekprijs voor jongeren. U bent van harte welkom bij de opening op zondag 21 april om 16u!

 

Hagar Schuringa (1996) studeerde Beeld en Taal aan de Gerrit Rietveld Academie. Deconstructie en fragmentatie zijn kenmerkend voor haar werk, waarin ze veelal vragen opwerpt over de relatie tussen mens en landschap.

Aan de hand van found-footage en eigen documentatie brengt ze heden en verleden samen en maakt ze de beweging en de klimaatverandering in diverse landschappen zichtbaar. Haar zeefdrukken, linosnedes en monotypes zijn doorgaans gebaseerd op beeldmateriaal uit de jaren vijftig van de Mont Blanc.

Deze zomer zal ze naar de Mont Blanc afreizen om de veranderingen die de afgelopen zeventig jaar in het gebied plaatsvonden vast te leggen. Vorig jaar nam Hagar Schuringa deel aan de residentie van het Frans Masereel Centrum (BE) en verbleef ze in KH Messen, een residentie in Noorwegen.

Haar werk was afgelopen jaar onder andere te zien bij galerie Caroline O'Breen, Unfair en de Vishal.

Hagar was één van drie kunstenaars die geselecteerd werd voor de Marija IlićGrafiekprijs voor jongeren en werd uiteindelijk gekozen als winnaar voor deze prijs. De andere twee genomineerden waren Zena-Rae Borst en Barry Timmer. Zij gaan samen in het najaar van 2024 exposeren in het GAA.

www.hagarschuringa.nl

De prijs werd op zondag 15 oktober 2023 aan Hagar uitgereikt in het GAA. Dat gebeurde tijdens de opening van de tentoonstelling met werken van Marija Ilić. Hagar heeft nu de gelegenheid om haar werk te presenteren in het GAA.

bottom of page