zo 10 okt. | Alkmaar

Expositie Piet Lont "Van Wad naar Stad" & Presentatie Vriendenprent Madeleine Leddy

Een feestelijk opening van de tentoonstelling van Piet Lont, waarin hij zijn boek 'Van Wad naar Stad' laat zien in onze galerie.
Tickets zijn niet te koop
Expositie Piet Lont  "Van Wad naar Stad" & Presentatie Vriendenprent Madeleine Leddy

Tijd & Locatie

10 okt. 16:00 – 16 nov. 17:00
Alkmaar, Doelenstraat 23, 1811 KX Alkmaar, Netherlands

Meer informatie

Een feestelijk opening van de tentoonstelling van Piet Lont, waarin hij zijn boek 'Van Wad naar Stad' laat zien in onze galerie.  

'Ik woon tien minuten van het Wad en ben er geboren. Ik houd van het zakkende water als de zeebodem ribbelend droog komt te liggen, van de bellenblazende modder en de geultjes die plassen worden. Daar zwemmen garnalen, visjes, krabben. De met flap begroeide stenen vormen een schuilplaats voor de puitaal...' Stad 'Waar ik teken, op de markt, de cafe's, de terrassen. Een vrouw vraagt om een wijder glas. Ze kan haar neus niet kwijt bij het drinken.  Haar man zegt: 'Je vader had ook zo'n grote neus, bij zijn dood moesten ze zijn hoofd nog draaien, anders kon het deksel niet op de kist.' ...' 

Dit zijn fragmenten uit de tekst van Piet Lont. Het boek heeft een formaat van 45 x 58 cm. Het bevat 10 prenten in houtsnede en is gedrukt in een oplaag van 50 exemplaren voor de verkoop.

VRIENDENPRENT 2021 Madeleine Leddy  

Voor 2021 heeft Madeleine Leddy de Vriendenprent gemaakt. Madeleine was één van de genomineerden voor de Ysbrand Grafiekprijs die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd door Stichting Jos van Amsterdam fonds. 

Zij won de prijs niet, maar kreeg het aanbod om bij ons te exposeren en de Vriendenprent te maken. Dat laatste heeft ze gedaan. Helaas kan zij op het moment niet zelf aanwezig zijn bij de presentatie van haar prent en de tentoonstelling van haar werk gaat op een ander moment plaatsvinden.

De prent is gedrukt in de diepdruk techniek, in een oplaag van 25 exemplaren voor de verkoop. De onthulling wordt gedaan door Reinier Bakker, bestuurslid van de Stichting Vrienden. 

De prent is gratis voor Dikke Vrienden en voor € 50,- te koop voor Vrienden.

Loterij, maak kans op een gratis Vriendenprent! Eén van de voordelen van Vriendschap is deelname aan de loterij die plaatsvindt tijdens de presentatie. Onder de bij de presentatie aanwezige Vrienden wordt 1 exemplaar van de prent verloot.