Tentoonstellingen

Het Grafisch Atelier Alkmaar heeft een aparte tentoonstellingsruimte, soms wordt de lithografie ruimte eveneens benut. Er is een mooie vitrinekast en drie rekken met showmappen, waarin werk uit onze stock en bijzondere uitgaven.

Jaarlijks worden er zo’n 6 à 7 tentoonstellingen gehouden van alleen grafiek. GAA langs!

GAF op bezoek: ZWART/WIT

Tentoonstelling
Datum: 26 mei 2019 - 2 juli 2019

Locatie: Grafisch Atelier Alkmaar

Het Grafisch Atelier Friesland is een unieke werkplaats in Leeuwarden voor beeldend kunstenaars en andere liefhebbers van druktechnieken.

In de werkplaats kunnen deze gebruikmaken van de aanwezige apparatuur en materialen. Het grafisch atelier beschikt over diverse ets- en litho persen, zeefdruk apparatuur en de daarbijbehorende materialen zoals lithostenen, zeefdrukramen, inkten en papier. Sinds 2018 beschikken wij over een A3-formaat RISO-printer.Tijdens de openingstijden is er deskundige begeleiding aanwezig. Naast de functie van werkplaats ontwikkelt het GAF ook activiteiten voor leerlingen van middelbare scholen om in het kader van ckv kennis te komen maken met de verschillende grafische technieken en organiseren wij grafiek exposities en workshops. De stichting Grafisch Atelier Friesland is een non-profit organisatie gevestigd in de binnenstad van Leeuwarden.

Voor de expositie bij Grafisch Atelier Alkmaar hebben we ons gehouden aan het thema Zwart/Wit en worden er door de verschillende kunstenaars met verscheidene technieken vorm gegeven aan dit concept.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Dirk Remco Hageman, Erik Mol, Saskia van Montfort, Tjitske Langhout.

Het Grafisch Atelier Alkmaar is geopend van maandag t/m vrijdag van 10:00 t/m 17:00.

 

Telefoon
072-5128075
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Adres
Doelenstraat 23, Alkmaar

 

Duur van de tentoonstelling of activiteit


  • Van 26 mei 2019 tot 2 juli 2019