Werkplaats

Alle grafische technieken zijn te beoefenen: ets, lithografie, zeefdruk, hoogdruk.
Voor elke techniek is er de benodigde apparatuur en zijn er materialen aanwezig. Ook voor boekbinden is de werkplaats volledig uitgerust.

In het Grafisch Atelier Alkmaar is in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgebouwd. Drukpapieren en andere materialen zijn tegen kostprijs verkrijgbaar in de werkplaats. Specifieke materialen en bijzondere drukpapieren kunnen eventueel via het Grafisch Atelier Alkmaar worden besteld. Deze kunnen ook zelf worden meegenomen.

Galerie

De galerie bij het Grafisch Atelier toont elke 6 weken (bij uitstek, een enkele keer iets langer of korter) werken van een of meerdere grafische kunstenaars. Het is de eerste ruimte waar je binnenkomt. Vaak is het werk dat tijdens tentoonstellingen wordt getoond te koop. Er ligt een prijslijst met informatie bij de ingang en voor interesse of meer informatie kun je altijd terecht bij een van de beheerders. In de klaprekken in de galerie is een vaste collectie van het Grafisch Atelier te zien. Hierin zitten prenten van grafici die in het atelier werk hebben gemaakt, maar ook uitgaven van het GAA zoals kwartaalprenten, Vriendenprenten, de KoppermaandagPrent of de 3/4 Olifant zijn hier tussen te vinden. 

Ben je grafisch kunstenaar en wil je informeren naar de mogelijkheden om zelf deel te nemen aan een tentoonstelling, neem dan contact met ons op via de contactpagina, of kom een keer langs!

Beheerders

Marja, Sarai en Lisa zijn de beheerders van het Grafisch Atelier. Op maandag en dinsdag is Sarai aanwezig, op woensdag t/m vrijdag is Marja aanwezig en Lisa is meestal aanwezig op maandag en donderdag of op dagen dat er wat extra handen gebruikt kunnen worden.

Marja Vleugel is gespecialiseerd in lithografie en ets. Als grafisch kunstenaar laat zij zich inspireren door de natuur en haar dieren; iets wat de beheerders allemaal gemeen hebben en een grote rol speelt in het werk dat zij zelf maken.
Sarai de Haan is expert op gebied van zeefdruk, als het gaat om meerkleuren-druk, foto's zeefdrukken en drukken met rasters. Lisa Baijs is gespecialiseerd met zeefdrukken op textiel het zeefdrukken van illustraties of drukken met aparte soorten inkt en oppervlakten. 

 

De beheerder is er voor technische adviezen, een helpende hand, óf op afspraak voor begeleiding en assistentie.
Het Grafisch Atelier Alkmaar werkt zo gifvrij en milieuvriendelijk mogelijk.

Voor het gebruik van de werkplaats betaal je; € 5,- voor een halve dag en € 10,- voor een hele dag. Voor de materialen zoals papier, inkten, films, etc. betaal je de kostprijs. Onder bepaalde voorwaarden kan je een abonnement nemen, waarmee je buiten de openingstijden toegang tot de werkplaats hebt. Informeer bij de beheerder voor meer informatie of neem contact op door te mailen of bellen!

Wij zien je graag binnenkort in het atelier!

Marja, Sarai en Lisa.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Openingstijden:

Ma t/m Vr 10:00 - 17:00

Doelenstraat 23

1811 KX Alkmaar

Designed © Studio Bays | Created with Wix.com